Gabriele Dagnelie is aangesloten bij het Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT) en ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).


Vaak vergoedt uw verzekeraar de natuurgeneeskundige behandeling geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van uw pakket voor aanvullende zorgverzekering.

Ik val als Kwaliteitstherapeut onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie klik op onderstaande logo's.

 

Jin Shin Jyutsu

Wat is Jin Shin Jyutsu?
Jin Shin Jyutsu is een meer dan 1000 jaar oude geneeskunst die er op gericht is op het bevorderen of herstellen van energie-evenwicht in het lichaam. Deze methode is in Japan herontdekt waarna vanuit Japan dit weten ook in de westerse wereld is geïntroduceerd door Mary Burmeister. Uitgangspunt van Jin Shin Jyutsu is, dat organen in het lichaam onderling verbonden zijn door middel van energiestromen of meridianen, waardoor levensenergie stroomt. Als deze levensenergie vrij kan stromen, zijn we gezond. Maar als in deze energiestromen blokkades optreden, wordt het normale evenwicht verstoord en kunnen acute en chronische lichamelijke klachten optreden. Deze blokkades kunnen worden opgelost door een behandeling met Jin Shin Jyutsu.

Bij welke klachten kan Jin Shin Jyutsu nuttig zijn?
Jin Shin Jyutsu kan zowel nuttig zijn voor het verminderen van spanning en stress, als voor het behandelen van diverse lichamelijke klachten. In een eerste consult kan ik u aangeven, in hoeverre voor u een Jin Shin Jyutsu behandeling van nut kan zijn.

Wat houdt een Jin Shin Jyutsu behandeling in?
In een Jin Shin Jyutsu worden door middel van milde acupressuur met de vingers en handen (over de kleding) de energiestromen in het lichaam geactiveerd. Het doel hiervan is stress en spanning los te laten, emotioneel evenwicht te scheppen, pijn te verminderen en klachten door acute en chronische aandoeningen te verlichten. Een behandeling met Jin Shin Jyutsu duurt ongeveer anderhalf uur.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Het aantal behandelingen varieert gewoonlijk van 3 tot 6.

Meer informatie vindt u op de website: www.jinshinjyutsu.nl